Nowosci o Forza Horizon
2 2

138 posts in this topic

Po tym co wrzucił macieq717 jestem prawie pewien, że nie spartolili tej gry i będzie on wygląda tak jak to sobie wyobrażałem czyli Test Drive Unlimited z fizyką z FM4 :) Lepiej po prostu chyba się nie da i cieszę się, że w końcu doczekałem się takiej gry. A prawie pewien dlatego, że przyglądając się mapie która jest cała odblokowana nie ma jakoś wielu dróg no ale może mam tylko takie błędne wrażenie.

Wrzucam jeszcze GamePlay z trybu Rywali w multiplayerze:

Gdzies przeczytalem zeForza Horizon w edycji kolekcjonerskiej ma miec tylko jezyk angielski a spotkalem sie na stronce sklePE.pl edycje kolekcjonerska PL.

To pewnie pomyłka jakaś, bo Micorosft w oficjalnym oświadczeniu ogłosił, że kolekcjonerka będzie po angielsku. Swoją dorgą to trochę dziwne, że FM4 kolekcjonerska była w PL a Horizon (gdzie na dodatek są cutscenki!) już nie jest. Z tego też powodu oraz z powodu o połowę wyższej ceny nabędę zwykłą edycję.

Szok :) nie moge sie doczekac! jak chyba wiekszosc z was.

Ja już mam dość i nie chcę widzieć żadnych materiałów :D Poczekam aż płyta z Horizonem zakręci się u mnie w czytniku. Jestem pewien, że jest to gra na jaką czekałem czyli TDU z genialną fizyką z FM4 :) Nic mi Więcej nie potrzeba!

Tak jak mowisz, jeszcze jak chca puscic demo to to chyba musi byc naprawde dobre, bo z reguly jak jest dobry tytul to dema nie wychodza, chyba ze jest 100% pewniak, wtedy wychodzi demo, z Forza juz tak bylo ze przed premiera nam demo dali :)

Na podkręcenie atmosfery pojawiła się pełna ścieżka dźwiękowa z Horizona! Jak dla mnie jest świetna... każdy znajdzie coś dla siebie.

Pełna lista pod tym linkiem: http://polskilive.pl/news/sciezka-dzwiekowa-w-forza-horizon-podkreci-wrazenia-z-jazdy-tworcy-zapowiadaja-przepustke-sezonowa/

I oficjalna notka na temat Season Pass:

Pakiet Season Pass otworzy graczom automatyczny dostęp do zestawu Forza Horizon Expansion Pack (dostępnego od 18 grudnia 2012 r.), oraz sześciu pakietów dodatkowych samochodów do gry (każdy zestaw będzie zawierał 6 nowych pojazdów), nadchodzących na przestrzeni przyszłego roku. Posiadacze pakietu Season Pass otrzymają ponadto dostęp do pięciu aut w ramach tego pakietu oraz pojazdy z zestawu premierowego.

Pakiet Forza Horizon Season Pack będzie dostępny w sprzedaży od 23 października wyłącznie za pośrednictwem Rynku Xbox LIVE w cenie 4000 punktów Microsoft Points. Pakiet pozwoli oszczędzić 17% ceny, w porównaniu do dodatków kupowanych osobno.

Edited by Michał Gacek

Co do Season Pack to 4000 MSP to trochę dużo, niemal 140 zł...

Można jeszcze kupić konto z MSP o połowę taniej. Kiedyś sam się obawiałem tego sposobu, ale np Season Pass do Forzy 4 nabyłem w ten sposób i wszystko bez problemu działało... jedyny minus taki, że nie masz zakupionych rzeczy przypisanych do swojego prywatnego konta, ale póki nie zmieniam dysku w konsoli problemu nie ma....

Nie sądziłem, że ścieżka dźwiękowa będzie zawierać aż tyle tytułów, ale szkoda, że wszystko w mniej-więcej podobnych klimatach.

Tyle razy już potwierdzali, że fizyka będzie taka sama jak w FM4! Dajcie spokój, nawet Dan Greenawalt osobiście to podkreślał i wiele innych osób który zajmują się produkcją gry lub miały okazję ją przetestować.

Panowie z CDA już grali:

http://www.cdaction.pl/artykul-28903/forza-horizon--juz-gralismy.html

Po pierwsze jazdy, który w nowej grze przeniesiony został z Forza Motorsport 4 bez żadnych kompromisów (tak przynajmniej zarzekał się w rozmowie ze mną jeden z przedstawicieli studia Playground Games, co własnoręczne testy organoleptyczne zdawały się potwierdzać). Przy wyłączonych wszystkich asystach jest to model jazdy realistyczny w sposób niemal legendarny, jednocześnie zaś wiele opcji konfiguracji (z grubsza tych samych co w czwartej Forzy), pozwala dostosować go do własnych preferencji – aktywując kontrolę trakcji, wyświetlanie linii idealnego toru jazdy czy ustawiając poziom reprezentowany przez kierowców sterowanych przez konsolę. Każdy, kto ten model jazdy (nieco nudniejszy i mniej podkręcony, niż np. w Need for Speed: Shift, ale też bardziej organiczny, mniej kliniczny niż ten z Gran Turismo) uważa za wzorzec do naśladowania, może odetchnąć z ulgą –Forza Horizon w żaden sposób nie czyni mu ujmy, na polu wrażeń z jazdy "dostarcza" w wielkim stylu.

Więc myślę, nie ma się co martwić o model jazdy w Horizonie.

Edited by Michał Gacek