Skocz do zawartości

Zmień

Recenzja Forza Motorsport

10 odpowiedzi w tym temacie

AGM Rafael

Tuner, Test Driver

• Zasłużeni
  • 612 postów
Krótki opis gry można bardziej powiedzieć, ale jak będę miał kiedyś czas to poprawie.

Dołączona grafika

Forza Motorsport jest grą wyścigową, jakiej brakowało posiadaczom konsoli Microsoft Xbox. Przyzwyczajeni do arcadowych ścigałek, takich jak serie ?Project Gotham Racing? oraz ?Rallisport Challenge? czekali na symulację z prawdziwego zdarzenia. Na coś, co mogłoby z powodzeniem rywalizować z serią Gran Turismo (jedną z najjaśniejszych gwiazd konstelacji ?PS2?). Forza Motorsport jest tym, czego oczekiwali: połączeniem prawdziwej symulacji oferującej niesamowicie rozbudowany tuning zaczerpnięty z wyżej wymienionej serii GT i gry pięknej, posiadającej niezwykle wysmakowaną i wypieszczoną oprawę graficzną porównywalną do tej z ?Project Gotham Racing 2?. Za grę odpowiedzialny jest zespół Microsoft Games.

Dołączona grafika

W Forza Motorsport znalazło się blisko 200 różnorakich pojazdów poczynając na Lancii Delta, a kończąc na najnowszych modelach Ferrari. Liczba producentów, których samochody znalazły się w grze wynosi 15 (m.in. Audi, Ferrari, Porsche, TVR, Mazda, Honda, Subaru, Ford, Chevrolet, Dodge). Każdy z nich możemy poddać gruntownego tuningowi, którego skomplikowanie i zaawansowanie można porównać do tego z serii Gran Turismo.

Dołączona grafika

Na wymianę czeka kilkadziesiąt części od spoilerów, przez koła, hamulce, a na silniku kończąc. Warta zauważyć, że nawet najmniejsze dłubanie przy ustawieniu spoilerów jest odczuwalne na przygotowanych przez twórców trasach, a tych jest bardzo dużo (zostały rozmieszczone w miastach, a także na ich obrzeżach, choć przyjdzie nam się również ścigać na specjalnych torach wyścigowych). Faktem wartym odnotowania jest to, że samochody ulegają zniszczeniom. Co prawda nie są to uszkodzenia typu urwanie koła, odpadnięcie drzwi, zerwanie maski lub zderzaków, lecz rysy i wgniecenia blachy, które uświadczymy są bardzo gustowne :D.

Dołączona grafika

Bardzo ważnym trybem jest opcja online (Xbox Live!), która umożliwia nam zmierzenie się z graczami z całego świata. Dzięki temu będziemy mogli poprawić nasze dotychczasowe umiejętności, a także (co jest chyba najważniejsze z punktu widzenia mężczyzny :D) pochwalimy się naszym podrasowanym do granic możliwości potworem.
[/align]

Opis ze strony www.gry-online.pl

Użytkownik AGM Rafael edytował ten post 20 luty 2011 - 09:31

dembek

Mistrz Forza Motorsport

• Zasłużeni
  • 665 postów
Bardziej to wygląda na opis dystrybutora niż recenzję.

AGM Rafael

Tuner, Test Driver

• Zasłużeni
  • 612 postów
jak ci sie nie podoba to prosze znajdź lepszy opis czy recenzje i mi wyslij na PW :D

Wh4yer0™

me.

• Administrator
  • 719 postów
Napisz własną albo zmień nazwę tematu. :D

AGM Rafael

Tuner, Test Driver

• Zasłużeni
  • 612 postów
to tylko prowokacja :D żeby coś się ruszyło jak tylko będę miał troszke czasu to poprawie opis

KubaXman

Mistrz Forza Motorsport

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 592 postów
Od dawna kurzyła się na mojej półce Forza Motorsport, nie odpalałem jej bo wiedziałem, że M$ coś pokombinował i gry ze starego X'a nie chodzą.
Parę dni temu odpaliłem i się prawie zakochałem. ;p Jest lepsza niż 2. Szczególnie uroczyła mnie trasa Tokio Circuit. Miasto w nocy i na dodatek, fajna trasa do driftu bo jest klimat.
Skoro mogli zrobić pory dnia w pierwszej części serii, to w trzeciej ich to już przerosło?
Polecam jedynkę każdemu kto lubi serię FM, a nie grał w pierwszą cześć.

Distont

Mistrz Forza Motorsport

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 577 postów
Nawet w FM1 było więcej dymu ;/ No i drift w nocy! to jest TO!

KubaXman

Mistrz Forza Motorsport

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 592 postów
Drift w nocy Rules. !
Nie wiem, czemu wycieli noc z późniejszych części. Skoro Xbox to ogarniał, to 360 też pewnie mocno by się nie napracował...

Distont

Mistrz Forza Motorsport

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 577 postów
Może nie mieli aż tylu pieniążków żeby zrobić świecące światła do każdego samochodu?

KubaXman

Mistrz Forza Motorsport

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 592 postów
Może goniły ich terminy, bo o pieniądze raczej bym się nie martwił.
Miejmy nadzieję, że w kolejnej odsłonie uporają się z tym.
Bo Fujimi, w nocy... hehe. Zagalopowałem się. :)

Ziptii

PETROL-HEAD

• Redaktorzy
  • 217 postów
pierdzielicie głupoty... stworzyli taki silnik, który nie pozwolił na większe ilości dymu, a musem było 60FPS,ów, widać były z większym dymem droppy animki i dlatego stwierdzili, ze zmiejsza ilosci dymu a reszty nie będą pogarszać.

Dla FM1 sprzedałem PS2 i kupiłem Xbox'a z Forzą... miłość od pierwszego wejrzenia :) brakuje strasznie tej trasy w Tokyo i Nowym Jorku... szkoda że jej nie zapodali do późniejszych części, skoro tor mieli gotowy, tylko podciągnąć pod możliwości nowej konsoli

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych