Skocz do zawartości

Zmień

Photo Competition #7 - DTM - Głosowanie & Dyskusja

19 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Photo Competition #7 - DTM - Głosowanie (13 użytkowników oddało głos)

Które zdjęcie podoba Ci się najbardziej?

1. Zdjęcie: I (2 głosów [15.38%])

Procent z głosów: 15.38%

2. Zdjęcie: II (1 głosów [7.69%])

Procent z głosów: 7.69%

3. Zdjęcie: III (1 głosów [7.69%])

Procent z głosów: 7.69%

4. Zdjęcie: IV (5 głosów [38.46%])

Procent z głosów: 38.46%

5. Zdjęcie: V (4 głosów [30.77%])

Procent z głosów: 30.77%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Danteze

Rubber Dinghy Rapids

• Community Manager
  • 1135 postów
Photo Competition #7

Temat to: DTM

Przypominam aby każda osoba głosująca wypowiedziała się o zdjęciu w tym temacie.

Głosujemy do poniedziałku (19.12)

Zgłoszone prace:

I
Dołączona grafika

II
Dołączona grafika

III

Dołączona grafika

IV
Dołączona grafika

V
Dołączona grafika

Użytkownik Don Tasso edytował ten post 18 grudzień 2011 - 10:22

Milo

( . Y . )

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 312 postów
Mój głos na IV, która w temacie widnieje jako VI, poprawcie :P

Dynamika, kolory itd, ze wszystkich najlepsza :)

AGM Bukos

Profesjonalista

• Mistrz Polski Forza Motorsport 4
  • 368 postów
Glos na zdjecie nr IV, co tu duzo mowic, najabrdziej mi sie podoba z przedstawioncyh zdjec.

maciekww28

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 109 postów
jak wyżej - nr 4

Lance

Senior

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 163 postów
Wszystko ładnie ... tylko co na zdjęciu nr 4 robi Dodge Viper ?? Pełni rolę safety car'a ?? Chyba troszkę koliduje z wymogami tej edycji ...

MariuszB35 PL

Mistrz Forza Motorsport

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 591 postów
czwórka

Ralf Dragon

Senior

• Zasłużeni
  • 290 postów
Ja na 5 bo mi się podoba i przedstawia DTM. Jak napisał Lance 4 to nie DTM, 4 nie powinno tu być są na nim dwa Astony i Dodge. Może nie mieszkam w Germanii i żadko oglądam DTM ale od kiedy startują tam inne marki niż niemieckie.
Dlatego uważam że tego zdjęcia wcale nie powinno być, i ciekaw jestem dlaczego go nie usunięto. Przez wymóg minimum 5 fotek?
Szkoda żeby konkurs wygrało zdjęcie nie związane z DTM :sad:

I tor Hockenhaim nie usprawiedliwia Fotki

Użytkownik Ralf Dragon edytował ten post 18 grudzień 2011 - 09:41

SkillJack!

Użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 34 postów
Również oddałem głos na ostatnią prace . Fajny pomysł z tarczą hamulcową :]

Danteze

Rubber Dinghy Rapids

• Community Manager
  • 1135 postów

Wyświetl postUżytkownik Ralf Dragon dnia 18 grudzień 2011 - 09:39 napisał

Ja na 5 bo mi się podoba i przedstawia DTM. Jak napisał Lance 4 to nie DTM, 4 nie powinno tu być są na nim dwa Astony i Dodge. Może nie mieszkam w Germanii i żadko oglądam DTM ale od kiedy startują tam inne marki niż niemieckie.
Dlatego uważam że tego zdjęcia wcale nie powinno być, i ciekaw jestem dlaczego go nie usunięto. Przez wymóg minimum 5 fotek?
Szkoda żeby konkurs wygrało zdjęcie nie związane z DTM :sad:

I tor Hockenhaim nie usprawiedliwia Fotki

W sumie masz rację, nie przyjrzałem się co jest w oddali a jedynie na pierwszy plan. Nie jest to wymóg ilości fotek. Przypominam też, że głosujemy do poniedziałku do godziny 24:00. Jeśli to zdjęcie wygra to autor sam się wypowie na potem na jego temat.

magikgt1980

Senior

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 273 postów
na piąteczkę,jest pomysł,fajny kadr i dynamika

AGM Bukos

Profesjonalista

• Mistrz Polski Forza Motorsport 4
  • 368 postów
mi ta tarcza za bardzo swieci niestety :) zdjecie jest ok, co do zdjecia nr 4 to tez sie nie przygladalem, pierwszy plan jednak jest najwazniejszy

Tofikpt

Senior

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 263 postów
3....

w 2 i 3 zdjeciu widac ze sie chciało komus pomyslec troche i poszukac info...a reszta wyglada na zrobione na odwal sie a szkoda.

GSi LooNey

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 84 postów
Głosik leci na czwórke :)

AGM Rafael

Tuner, Test Driver

• Zasłużeni
  • 612 postów
zdjęcie nr 2 dlatego że podoba mi się lakier

Danteze

Rubber Dinghy Rapids

• Community Manager
  • 1135 postów
Wygrywa: Don Tasso

I - nit
II - Tofikpt
III - maciekww28
IV - Don Tasso
V - Lance

Lance

Senior

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 163 postów

Wyświetl postUżytkownik Tofikpt dnia 18 grudzień 2011 - 15:43 napisał

w 2 i 3 zdjeciu widac ze sie chciało komus pomyslec troche i poszukac info...a reszta wyglada na zrobione na odwal sie a szkoda.

OK. Wyniki ogłoszone więc możemy zacząć dyskusję ...

Tofik ja wiem, że łatwo rzucać takie osądy ale na przyszłośc proponuje bardziej to przemyśleć. Zarzuciłeś reszcie uczestników, że robia zdjecia na odwal się. Nie wiem jak inni ale ja podchodze do tego w miare poważnie (w granicach rozsądku) i nigdy bym nie zglosil zdjecia na "odwal się". Zanim powstała moja konkursowa praca zrobiłem 20 zdjęć i z nich wybrałem wg mnie najlepszą ... Zabawa kadrami, efektami i kolorami zajęła mi sporo czasu. Nie jest miło później przeczytać, że ktos odebral to jako zdjęcia typu "odwal się" ...

Nie wiem o jakim info piszesz i o czym czytać ... DTM każdy wie jak wyglada ... No chyba, że chodzi Ci o znalezienie odpowiedniego malowania na witrynie. Na moim zdjęciu może nie widac ale Audi jest w dosyć charakterystycznym malowaniu Playboya.

No a teraz pora na tłumaczenie Don Tasso i jego słynny Dodge i Aston na zdjęciu :)

Oczywiście gratulacje dla zwycięzcy :)

Ralf Dragon

Senior

• Zasłużeni
  • 290 postów
Myslę że Tofikowi chodziło o to że to są stare oryginalne malowania z DTM z przeszłości.
A nie o to chodziło, moim zdaniem jak i uczestników jak sądzę, było DTM jako takie. No może Tasso trochę przesadził dając fotki z astonami i dodgem ale jak widać nie było to powodem dyskwalifikacji. Gratuluję wygranej

Danteze

Rubber Dinghy Rapids

• Community Manager
  • 1135 postów
Zgada się. Interpretacja mogła być różna, nie był to powód dyskwalifikacji, gdyż tematem nie były wyścigi DTM, nie było precyzyjnie opisane, więc ktoś mógł dać zdjęcie najbardziej znanego toru na którym są rozgrywane zawody DTM i fotka mieściła by się w granicach tematu. Na pierwszym planie fotki Don Tasso faktycznie były samochody DTM. Takie jest przynajmniej moje zdanie ;)

Lance

Senior

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 163 postów
Wszystko się zgadza :) Z niecierpliwością czekamy na kolejna odsłonę :)

Edit.

Ooo nawet nie zauważyłem, że juz jest PC #8 ;)

Użytkownik Lance edytował ten post 20 grudzień 2011 - 10:22

Don Tasso

Kierownik tego burdelu

• Moderator
  • 240 postów
Już ślę wyjaśnienia. Na zdjęciu dla mnie był najważniejszy pierwszy plan a tło miało być mało widocznym dodatkiem, nie posiadam jeszcze umiejętności wyostrzenia tylko pierwszego planu w edytorze Forzy, ale pracuję nad tym, kilka podpowiedzi udzielił mi również Lance i chwała mu za to. Jeśli chodzi o astona i dodge`a to dodatkowo szczerze mówiąc zauważyłem je dopiero, gdy padł pierwszy komentarz na ten temat.
Dodatkowo też zwróciłem uwagę na komentarz dotyczący robienia zdjęć na odwal się- tak jak napisał Lance- nie robiłem tego zdjęcia w 5min, tak jak każdy się starałem i takie komentarze są po prostu nie na miejscu.

Użytkownik Don Tasso edytował ten post 20 grudzień 2011 - 10:39

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych