Nie mogę włączyć gry przez internet
1 1

12 postów w tym temacie

Siemka :D
Miał ktoś z was może problem z włączeniem gry przez internet nie wiem czemu cały czas wyskakuje mi kominikat "Nie można pobrać danych serwera" nie mam pojęcia czemu tak jest jak wszystko powinno działać.

22375626_1536315966433681_384118095_o.jpg

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Fm6 nie miałem a jeżeli chodzi o nat to jak dobrze rozumiem to mam zawnętrzny adres ip jak coś zle napisałem to wytłumacz o co chodzi z tym nat bo nie ogarniam do końca 

Edytowane przez Jakub Kamela
0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Wejdź w ustawienia sieci, będzie tam translacja NAT. Najlepiej jak jest opis NAT otwarty. Gorzej w przypadku ograniczonego, a kaplica jak masz zamknięty.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
51 minut temu, Jakub Kamela napisał:

Ja tego nie mogę nigdzie znalezc bo ja ta forze na pc mam zapomnialem o tym napisac

To wiele wyjasnia :) W takim razie pokombinuj coś z programem antywirusowym, albo firewallem. Możliwe, że blokują.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Właśnie nic nie blokuje a dalej to samo :( bo wylaczylem wszystko i odpalilem forze ale sprawdzilem sobie teraz w tej aplikacji od xboxa na widnowsie połączenie i wyskoczyło mi takie cos i musze jakos to wykabinowac 

22449096_1537464239652187_1003953789_o.jpg

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

To jest właśnie to o czym mówiłem. Gdzieś jest coś co ci blokuje, ciężko powiedzieć co, poczytaj info z linki, który masz pod "Rodzaj NAT". Może to być wina zapory, ustawień routera, ustawień od dostawcy internetu. Podłącz internet na kablu, możliwe że będziesz musiał odblokować porty na routerze.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

nie wiem o co z tym chodzi wgl nie mogę tego ustawić, dzwoniłem do mojego dostawcy internetu coś tam zmienili i jak jest usługa xbox live wcześniej było, że działa a teraz wystąpił problem z niektórymi usługami  probowalem cos zmienic w ustawieniach routera ale tam nic nie moglem znalezc wiec nie wiem czy ja to wgl ogarne :/

123.png

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

U dostawcy musisz powiedzieć, że masz zablokowaną translację NAT. Ale nie wiem czy to coś pomoże. Musisz dorwać speca od sieci :/

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Dodaj nowe konto. To bardzo proste!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.


Zaloguj się teraz
1 1

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.